آب گریپ فروت چگونه میتواند موجب مرگ شود؟
خطراتی که ما را تهدید میکنند، همیشه آشکار نیستند. گاهیاوقات بیخطرترین ظاهر میتواند با خطراتی همراه باشد. مثلا آب گریپ فروت را درنظر بگیرید که ممکن است همراه صبحانه خود میل کنید. برای بیشتر مردم، آب گریپ فروت خوشمزه، سالم و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است اما اگر آب گریپ فروت را با داروهای خاصی ترکیب کنید، میتواند کشنده باشد.
بهگزارش ساینس آلرت، دو عضو از گروهی از ترکیبات شیمیایی به نام فورانوکومارینها که در غلظت بالایی در گریپ فروت وجود دارند، میتوانند جذب برخی از داروها را افزایش یا کاهش دهند. این امر منجر به کاهش یا افزایش خطرناک سطوح آن داروها در بدن میشود.
دو فورانوکومارینی که با داروها تداخل دارند، فقط در گریپ فروت وجود ندارند. ترکیب برگاموتین در دارابی و ترنج و دیهیدروکسیبرگاموتین در دارابی و نارنج تلخ یافت میشود (گریپ فروت هیبرید دارابی و پرتقال است).
آب میوه گریپ فروت اجازه میدهد مقدار بیشتری از دارو وارد خون شود و وقتی مقدار دارو در خون زیاد باشد، ممکن است عوارض جانبی بیشتری را تجربه کنید. در ادامه مکانیسم این پدیده توضیح داده میشود.
آنزیمی به نام سیتوکروم P450 3A4 (یا CYP3A4) در بدن و عمدتاً در کبد و روده کوچک تولید میشود. این آنزیم به بدن کمک میکند مولکولهای خارجی مانند توکسینها یا داروها را تجزیه کند تا بتوانید آنها را دفع کنید. آنزیم CYP3A4 نقشی حیاتی در متابولیسم بسیاری از داروها دارد.